Jelenino pismo

Ivino pismo
10. ožujka 2017.
Katarinina priča
12. ožujka 2017.

Zovem se Jelena, imam 46 godina i živim u Njemačkoj, u Frankfurtu, sa suprugom Ivicom kojeg sam upoznala za vrijeme studija medicine. Nedugo nakon završetka studija smo dobili posao u jednoj bolnici baš u Frankfurtu. Ubrzo smo dobili i sina. Dugim riječima, bili smo zadovoljni svojim životom dok se nije pojavio Jadranko, doktor ginekologije. Bio je to jako zgodan i privlačan muškarac srednjih godina podrijetlom iz Hrvatske. Radili smo na istom odjelu i bila sam prisiljena često s njime komunicirati što mi je ponekad bilo teško jer sam se bojala da ne primijeti kako ga promatram. Štoviše, vrlo sam sramežljiva osoba i ne znam to prikriti. Izbjegavala sam sve dublje razgovore dok mi nije on sam počeo davati komplimente, počelo je s frizurom. Napokon sam se i ja otvorila te rekla mu da zavidim njegovoj supruzi jer joj zasigurno komplimentira svakoga dana. Zastao je i pogledao me te mi odgovorio da njoj to ne čini. Potpuno sam se zbunila i zašutjela. Sljedećeg me jutra pozvao na kavu, a ja sam je odbila imajući na umu da sam udana žena. Međutim, cijelu sam sljedeću noć razmišljala o toj kavi pa sam skupila hrabrosti pa ga i narednog jutra pozvala na kavu nakon posla. Mislila sam da nemam što izgubiti. Međutim, prevarila sam se. Nakon te kave sve se promijenilo.

Ako mislite da ste pogriješili u životu, a ne znate gdje i kako saznati svoju budućnost, javite se vidovnjaku Dariju s povjerenjem i dobit ćete odgovore na svoja pitanja. Otkrite zašto se najbolji vidovnjaci i proroci klanjaju gospodinu Dariju i nazivaju ga čudom od čovjeka

Počela sam sve češće razmišljati o njemu, a i redovito se s njime viđati. Dakle, naša se kava pretvorila u ozbiljnu vezu kojoj nisam vidjela kraj. Provodila sam noći pišući mu poruke. No jedne večeri nije mi odgovarao na poruke zbog čega sam se zabrinula. Sljedećeg jutra su mi na poslu rekli da je javio da se ne osjeća dobro i da neće doći raditi. Tada, na moju žalost, na odjel je došla jedna gospođa koja se predstavila kao Jadrankova žena, a tražila je upravo mene. Počela me vrijeđati, vikati i prijetiti mi, ali sva sreća to je činila na hrvatskome jeziku, stoga svi koji su u čudu promatrali tu scenu nisu je i razumjeli. Od toga je dana moj život nalikovao onome u paklu. Iz dana u dan sam se osjećala kao da umirem. Jedne je večeri suprug stigao kući pijan vrijeđajući me. Shvatila sam da je saznao za moju avanturu, a znala sam i tko mu je to i rekao. Izbacio me iz zajedničkog stana pa sam potražila utočište kod prijateljice. Osjećala sam se vrlo slabo i bila sam psihički rastrojena.Nisam bila sposobna raditi, a zbog pomanjkanja osoblja, morala sam ići na posao. Obavila sam sve pretrage kako bih dobila bolovanje, ali su mi nalazi bili u redu. To je zaista bilo začuđujuće jer sam u to vrijeme povraćala krv.

Bez obzira na to što sam već dugi niz godina u medicini, nisam mogla shvatiti što mi se događa. K tome, imala sam strašne bolove u području kralježnice i to takve da nisam mogla ustati iz kreveta. Kad me je majka posjetila, najprije je vikala na mene koreći me zbog moga ponašanja, a nakon toga je nazvala svoju prijateljicu s kojom je dugo razgovarala. Završivši razgovor, uputila me da nazovem gospodina Darija koji navodno pomaže ljudima iz cijeloga svijeta. Ispričala mi je da se kći te njezine prijateljice trebala liječiti u psihijatrijskoj ustanovi, no gospodin Darijo izliječio ju je i bez toga. Dala mi je broj, a ja sam to istoga trena učinila. Čim sam stupila s njime u kontakt, ispričao mi je neke detalje koje sam samo ja bila znala. Tada sam shvatila da nije neki lažac te mu se moram ovom prilikom ispričati jer sam isprva to bila pomislila.

Dogovorila sam termin i učinila sve da stignem do njega. Čim sam ušla, osjetila sam neko olakšanje, a tada me Darijo upitao želim li ja vratiti svoga supruga. Kroz suze sam mu potvrdno odgovorila. Objasnio mi je da uzrok moje bolesti Jadrankova supruga koja mi je učinila da se razbolim i da mi se sve što sam godinama stvarala u kratko vrijeme potpuno raspadne. Nedugo nakon posjeta Dariju, suprug me pozvao natrag, a ja se osjećam mnogo bolje. Štoviše, nemam više zdravstvenih problema. Zaposlila sam se u drugoj bolnici i nikad mi nije bilo bolje u životu. Stoga mama i ja zahvaljujemo Dariju i nadamo se da će nam objaviti ovo pismo jer smo već tri napisale koja nisu objavili.

KONTAKT
060300033 • fiksna linija 1,71 kn/min • mob. 2,92 kn/min
060600025 • fiksna linija 6,88 kn/min • mob. 8,28 kn/min
kljuc.nade.hr@gmail.com